Deževni petkov popoldan v šoli

Petkovo deževno popoldne, 4. 5. 2018,  smo z vedoželjnimi, kreativnimi in nadarjenimi učenci 5., 7. in 9. razreda zopet ustvarjalno preživeli petkov popoldan v šoli.  Poudarek pri delu smo namenili gibanju ob igri in preživljanju prostega časa v naravi. Tako je nastalo že kar nekaj družabnih iger iz odpadnih materialov in gibalnih iger iz mladosti naših staršev.

Izpod rok učencev nastajajo družabne gibalne igre: ristanc, tarča, gumitvist, laser, ulovi ravnotežje, ulovi žogico, petelinčki, keglji iz pločevink, met obroča…, prav tako pa imamo pripravljenih ali v nastanku tudi veliko družabnih iger, ki se bodo lahko igrale na prostem ali v razredih: tri v vrsto, poštevanka pod zamaški, labirint v škatli, domine, slušni spomin, tipni spomin, najdi pare, skrivnostna škatla, prstni nogomet…

Igre bodo postavljene na hodniku pri vhodu v šolo in bodo na voljo vsem učencem v njihovem prostem času in učencem v OPB. Izposoja po potekala po principu vzemi-čuvaj-uživaj-vrni.

Dan smo ponovno zaključili z druženjem ob hrani. Učenci 9. razreda so v okviru izbirnega predmeta načini prehranjevanja ponovno razvajali naše brbončice, saj so za vse pripravili slastne mesno-zelenjavne kanapeje ter sočna sadna nabodala.

Mentorica: Ksenija Potočnik

[Gallery not found]