V petek, 23.11.2018 smo se odpravili na naše prve matematične delavnice na Gorenje. Najprej smo se namestili v sobe, potem pa z velikim nasmehom odšli v učilnico, kjer nas je že čakala učiteljica Tilka Jakob. Zavihali smo rokave in se lotili dela. Najprej smo spoznavali nenavadno aritmetiko, pogledali smo si, kako so množili Maji, Indijci in Egipčani. Nato smo iskali srečna števila, zidali gradove iz števil in tlakovali površine z različnimi liki. Po večernem delu smo odšli v telovadnico in igrali med dvema ognjema.
V sobotnem jutru smo se ogreli z reševanjem labirintov. Sledilo je reševanjem »razvedrilnih« matematičnih nalog, računanje z rimskimi števili, ugibanje in merjenje kotov, sestavljanje različnih likov. Vsak je sestavil svojo matematično križanko, rešil sudoku … Izdelali smo tudi matematične okraske – belo ovčko. Sledil je še en lep večer v telovadnici.
V nedeljskem dopoldnevu smo se naučili reševati logične naloge s pomočjo preglednic in kombinatoričnimi drevesi ter na koncu napisali povzetek in sestavili bilten.
Z mislimi na naše prve matematične delavnice, smo odšli z velikim nasmehom domov …

Vtisi:
Sobe so bile odlične pa tudi matematika je bila super. (Saša)
Odšla sem s polnimi misli na matematiko in z veliko znanja. (Tina)
Od MD sem odnesla veliko novega znanja. Snovi je bilo veliko, a ob zanimivem delu vse hitro mine. (Anea)
Letošnje MD so bile zabavne in poučne. Naučili smo se novih in zanimivih stvari o matematiki. (Neja )
MD so bile zabavne, spoznali smo stvari, ki jih še prej nismo poznali, sicer pa tudi ni bilo tako težko. (Karin)
Te prve MD so bile zelo delovne od jutra do večera. Bilo je super. (Stina)
Bilo je fajn. (Florjan)
Zelo zanimiva so mi bila rimska števila. Spoznali smo, kako so računali nekoč. Ogromno stvari se je zgodilo pri MD. Vsi smo se močno zabavali. (Tjaš)

Urša Kovše, 7.a

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)