V ponedeljek, 15. januarja, sta nas v KSEVT-u obiskala Tim Gajser, državni, italijanski in trikratni evropski prvak ter trikratni svetovni prvak v treh različnih kategorijah v motokrosu, in njegov oče, trener in motivator, Bogomir Gajser.
Kljub zelo napornemu in natrpanemu urniku sta se prijazno odzvala na naše povabilo. Njun dvourni obisk smo izvedli v okviru otroškega parlamenta in je potekal v obliki vodenega razgovora z učenci.
Sprejeli smo ju z navdušenjem in bučnim aplavzom. V uvodu smo zavrteli kratek predstavitveni video, nato pa so sledila vprašanja predstavnikov razredov o Timovih začetkih, usklajevanju treningov in šole, odnosih s tekmeci, šoli kot popotnici za življenje in o njegovih ciljih za prihodnost. Začetek je bil zelo ganljiv. Gosta sta nam povedala marsikaj zanimivega. Opisala sta težko pot do svetovnega vrha, dala sta nam zelo uporabne in modre nasvete ter delila svoje življenjske izkušnje.
G. Bogomir nam je postavil dve nagradni vprašanji, nato pa sta nas nagradila z zapestnicami, pisali, plakati in koledarji. Med razdeljevanjem reklamnega materiala je v dvorani potekala prava evforija.
Proti koncu smo se učenci lahko slikali z gostoma, z njima izmenjali nekaj besed in dobili avtograme. Po končanem druženju smo parlamentarci skupaj z njima pojedli celo kosilo v šoli.
Ta obisk je zagotovo pustil prav poseben pečat pri vsakem od nas. Navdušila sta nas s svojo predanostjo, vztrajnostjo, pozitivno energijo, življenjsko močjo in preprostostjo. V zahvalo smo jima tudi mi podarili preprosto darilo: košaro domačih dobrot, ki smo jih za njiju zbrali in pripravili učenci.
Rada bi se zahvalila vsem, ki so pomagali pri organizaciji dogodka: KSEVT- u, gospodu Robiju Rozmanu za ozvočenje, zaposlenim pri komunali, ki so pripravili dvorano in vsem ostalim, ki so na kakršen koli način pomagali pri izpeljavi nepozabnega srečanja. Še posebna zahvala pa gostoma, da sta nas počastila s prisotnostjo, dobro voljo in pozitivnim zgledom.

Predsednica šolske skupnosti,
Ana Marija Kričaj

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost