Slovenski tradicionalni zajtrk

Kot zaključek letošnjega prvega tedna slovenskih jedi, ki potekal od ponedeljka, do nedelje, 17. 11. 2024, smo danes, 15. novembra, na šoli obeležili TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, ki je letos potekal pod sloganom »Moj naj zajtrk«.

V goste smo povabili gospoda župana Andraža Pogorevca in gospo Katjo Temnik ter dan začeli z skupnim zajtrkom, sestavljenim iz medu, masla, mleka, kruha in jabolka, vse iz lokalne pridelave. V sklopu projekta, ki spodbuja pomen zdrave prehrane in zdravega načina življenja ter lokalno pridelane hrane, nam je gospa Katja Temnik iz Zeliščnega vrta in kmetije Majnik predstavila svojo življenjsko zgodbo ter pomen narave kot najboljšega čarodeja in kmetije kot najboljšega delodajalca. Na kmetiji Majnik skrbijo za trajnostno naravnano kmetijstvo, za pridelavo kakovostne hrane in ohranjanje biotske raznovrstnosti. V sklopu naravoslovnega dne smo izvedli različne dejavnosti, kot so čebelarske delavnice z gospodom Borisom Potočnikom iz Čebelarske zveze Slovenije, športne delavnice s pomočjo CKZ Slovenske Konjice, psihološke delavnice s psihologinjo Matejo Rubin Kovačič, delavnice o zdravem prehranjevanju in pogovore o pomenu lokalne pridelave.

Ogledali smo si prav posebno vozilo, E – transformer. Gre za ozaveščevalno vozilo, ki nudi informacije o krožnem gospodarstvu na področju elektronike. Učenci so uživali v kratkih videoposnetkih, si ogledali muzej aparatov, spoznali reciklažo trajnih magnetov in se preizkusili v retro računalniških igrah.

zahvala – tradicionalni slovenski zajtrk

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 3)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost