Svetovalno SPLOŠNO

Šolsko svetovalno službo vodi Ksenija Potočnik, profesorica pedagogike in sociologije. V svetovalni odnos se vključujejo tudi specialna pedagoginja Vanja Repnik in izvajalke mobilne službe.
Šolska svetovalna delavka je na razpolago učencem in učiteljem vsak delovnik od 7. do 14. ure, staršem pa po predhodnem dogovoru oziroma v času popoldanskih govorilnih ur vsako sredo v mesecu med 16. in 17. uro.
Svetovalna služba v šoli pomaga in sodeluje z osnovnim namenom, da bi bili vsi posamezni udeleženci v šoli kot celota čim bolj uspešni. Nudi pomoč in podporo učencem, učiteljem in staršem ter sodeluje z učitelji in vodstvom šole pri načrtovanju, spremljanju in evalvaciji razvoja šole ter pri opravljanju vzgojno-izobraževalnega dela. Na osnovi zakonskih predpisov pomaga pri reševanju perečih problemov v zvezi s šolanjem in odraščanjem naših učencev.
Poleg realizacije delovnih nalog, ki so za svetovalno službo predvidene in opredeljene v uradnih predpisih, skuša vsem potrebnim poiskati ustrezno obliko pomoči. V ta namen se povezuje tudi z različnimi zunanjimi institucijami. Vse aktivnosti izvaja s soglasjem staršev in učiteljev, saj je le tako lahko učinkovita pri reševanju težav učencev, oblikovanju njihove pozitivne samopodobe ter doseganju šolske uspešnosti.
Pogovori so lažji in učinkovitejši, če imajo vsi sodelujoči čas, zato se zanje predhodno dogovorite na telefonski številki: 03/757 37 73 ali preko elektronske pošte: ksenijap@solavitanje.si.

(Skupno 745 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost